z40bao285

Retraites in Bosnië

Bij de piramides van Visoko - een bijzonder krachtplek

Geen bereik, wel verbinding

Video Aspect Ratio: 9:4

Retraites in Bosnië

Bij de piramides van Visoko - een bijzonder krachtplek

Geen bereik, wel verbinding

Seizoen 2024

Ga back to basic, stap uit het dagelijks leven en kom volledig tot rust op een bijzondere krachtplek in het Bosnische berglandschap. Kies je voor een retraite in Bosnië? Dan verblijf je met een groep gelijkgestemden in de gedeelde authentieke houten cabins van onze Pyramid Village, vlakbij Visoko, aan de voet van de piramide van de Zon. Een bijzondere en authentieke plek die bekend staat om het piramidecomplex, de tunnels van Ravne en zijn krachtige energie. Op deze pagina lees je alles over deze bijzondere krachtplek, ons retraite-aanbod en je verblijf in onze Pyramid Village.

Meer informatie?


pexels-rodnae-productions-6806641

Interesse in een magische retraite?

Vul je gegevens in, dan ontvang je van ons meer informatie zodra de datums definitief zijn.

Schrijf je nu in!

Pyramids Bosnia Retreat

Onze unieke locatie

Piramides en tunnels ontdekt

Als kind had de Bosnische Dr. Sam Osmanagich al interesse voor oude culturen, waardoor hij in de Verenigde Staten culturele antropologie ging studeren. Hij was enorm gefascineerd door piramides, reisde de hele wereld over om de intrigerende bouwwerken te bezoeken en schreef meerdere boeken over zijn ontdekkingen. Op doorreis voor een boekpresentaties door zijn geboorteland Bosnië, vlakbij de kleine stad Visoko, viel zijn oog op een berg die de vorm had van een piramide. Met deze vondst ontdekte Dr. Osmanagich in 2005 per toeval het reusachtige Bosnische Zonnepiramidecomplex, die met zijn 220 meter hoogte mogelijk het grootste stenen bouwwerk in piramidevorm op aard is. Mogelijk zelfs ouder en groter dan de piramides in Egypte!

Het ingenieuze stelsel, die door een prehistorisch ondergronds tunnelnetwerk van tientallen kilometers met elkaar verbonden is, bestaat uit 11 structuren, waaronder de piramide van de Zon, de piramide van de Maan, de piramide van de Draak, de tempel van Moeder Aarde, een drietal grafheuvels en een ondergronds labyrint.

Ga offline in authentiek Bosnië

Geniet van het Bosnische berglandschap en stap uit de prikkels van het alledaagse leven. Hier ben je echt even offline.
pyramid village

Verblijf in onze Pyramid Village

Je verblijft met een groep gelijkgestemden in de gedeelde houten cabins van aan de voet van de piramide van de Zon.

Pyramid of the sun

Ervaar deze bijzondere krachtplek

Ontdek de piramides en tunnels en laad jezelf volledig op met de bijzondere en krachtige energie van moeder aarde.Krachtige energie

Een team van fysici ontdekte dat er uit de top van de piramide van de Zon een brede, verticale en pulserende energiebundel stijgt, met een kracht van 28 kilohertz en een doorsnede van 4,5 meter. Hoe hoger je komt, hoe krachtiger de gemeten energie. Maar waarom zijn deze piramides juist op deze mysterieuze plaats gebouwd en door wie? Bezoekers van de piramide beschrijven een gevoel van blijdschap, heling, dankbaarheid en thuiskomen. Het lijkt erop dat de voor archeologen nog onbekende bouwers een energiebron hebben ontdekt die nu nog steeds van kracht is.

De toppen van de Zon-, de Maan- en de Draakpiramide liggen in een gelijkzijdige driehoek, ongeveer 2170 meter van elkaar en zijn grotendeels bedekt met aarde en vegetatie. Hierdoor zijn de piramides niet heel gemakkelijk te herkennen. De piramide van de Zon is met één zijde precies gericht op het kosmische noorden. Maar waarom? Daar is niet veel over bekend. Er valt nog zo veel te ontdekken!

Tunnels Ravne

Helende werking

Bij het vlakbij gelegen dorp Ravne ligt een prehistorisch complex van tunnels dat zich over de hele valei uitstrekt. In deze tunnels, die precies op een kruising van ondergrondse waterstromen ligt, zijn verschillende keramische stenen en megalieten gevonden. De zuivere lucht, de serene energie en de constante temperatuur van 15 graden maken het een prettige plek om te zijn en te mediteren. Veel bezoekers ervaren hun verblijf in de tunnels als helend. Sommigen zeggen zelfs verlichting van hun klachten of genezing te hebben ervaren na hun verblijf in de tunnels en het drinken van het ondergrondse water. De ervaring zal voor iedereen anders zijn. Blijf open-minded en voel wat klopt voor jou!

Er zijn vijf piramides in Visoko. Onder de piramidevalei is een complex netwerk van doorgangen, kamers en waterreservoirs gebouwd. Binnen dit labyrint word geen negatieve stralingen gemeten, maar een constante elektromagnetische frequentie en een hoge concentratie van negatieve ionen, wat revitalisering van het lichaam mogelijk maakt en een positieve werking heeft op ons immuunsysteem.

Ga je met ons mee naar Bosnië? Dan verblijf je in authentiek Visoko, aan de voet van de piramide van de zon. Vanaf onze verblijfslocatie is het slechts 30 minuten wandelen naar de top van deze beroemde piramide en 15 minuten wandelen naar de tunnels van Ravne.

Jouw verblijf

Je verblijft met een groep gelijkgestemden in de gedeelde houten bungalows. Elke bungalow heeft een eigen badkamer. Er is een grote, overdekte veranda waarvandaan je prachtig uitkijkt op de natuurrijke omgeving en de piramides. Deze afgelegen plek in de natuur, op slechts 800 meter van de tunnels van Ravne en aan de voet van de piramide van de Zon, geeft jou de gelegenheid om uit de prikkels van het alledaagse leven te stappen. Ga back to basic, even een paar dagen offline en kom helemaal tot rust. Geef jezelf de ruimte om weer contact te maken met de natuur, je eigen lichaam en intuïtie zodat je weer vrij, authentiek en met vertrouwen in het leven kunt staan.
Meer informatie?


Pyramid Village Blokhutten

Overnacht in houten cabins

Je verblijft met een groep gelijkgestemden in bungalows aan de voet van de piramide van de Zon.
Eten door Jimmy op locatie

Geniet van lokale gerechten

Onze lokale host bereid elke dag een heerlijke ontbijt en diner volgens de traditionele Bosnische keuken.

piramid-village-1

Laad jezelf volledig op

Ervaar de  krachtige energie van moeder aarde bij de bijzondere edelsteenkring in onze Pyramid Village.

Goed om te weten

Praktische informatie

Voor elk evenement hanteren wij een maximale groepsgrootte van 12 deelnemers en iedereen is welkom. Door de locaties zijn onze retraites echter niet geschikt voor mensen met mobiliteitsbeperkingen. Bij de verblijfslocatie is weinig tot geen telefonisch bereik, wel  WiFi. Wij beloven je dat je een betere verbinding  vindt ;-). Ga je met ons mee? Dan ben je echt even een aantal dagen offline!

Eten & Drinken

Onze focus ligt op bewustwording en gezondheid. Dit gedachtengoed nemen wij mee in onze keuzes voor voeding. Onze lokale kok bereid elke dag een heerlijke ontbijt en diner volgens de traditionele Bosnische keuken. Veganistische dieetwensen kunnen daardoor niet nageleefd worden, wel is er altijd vegetarisch aanbod.

Transport

De reis vanaf jouw locatie naar de luchthaven van Sarajevo en vice versa zijn exclusief. De retourvlucht boek je zelf op de aangegeven data. Transfers tussen de luchthaven van Sarajevo en de verblijfslocatie zijn wel bij de prijs inbegrepen. Lukt het je niet om binnen 24 uur na boeking een retourvlucht te boeken? Dan krijg je  gewoon je geld terug.

Vragen?

Heb je een vraag die op onze website onbeantwoord blijft? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan je graag te woord om antwoord te geven op je vraag. Ons internationale team zal er alles aan doen om jouw retraite of evenement onvergetelijk te maken.